Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice
Panourile solare fotovoltaice sunt, de obicei, structuri de celule fotovoltaice elementare grupate în module, care conțin aproximativ 40 de celule. Un număr mai mare din aceste module pot forma unități suprafațiale de câțiva metri pătrați. Aceste panouri sunt plate și pot fi montate sub un unghi de expunere către sud, fix, sau pot fi montate pe un dispozitiv autoreglabil de urmărire a soarelui, care să le permită să capteze lumina soarelui în decursul unei întregi zile.

Un panou solar fotovoltaic, spre deosebire de un panou solar termic, transformă energia luminoasă din razele solare direct în energie electrică.

Componentele principale ale panoului solar reprezintă celulele solare.

Panourile solare fotovoltaice se utilizează separat sau legate în baterii pentru alimentarea consumatorilor independenți sau pentru generarea de curent electric ce se livrează în rețeaua publică.

Un panou solar fotovoltaic este caracterizat prin parametrii săi electrici, cum ar fi tensiunea de mers în gol sau curentul de scurtcircuit.

Pentru a îndeplini condițiile impuse de producerea de energie electrică, celulele solare se vor asambla în panouri solare utilizând diverse materiale, ceea ce va asigura:

Protecție transparentă împotriva radiațiilor și intemperiilor
Legături electrice robuste
Protecția celulelor solare rigide de acțiuni mecanice
Protecția celulelor solare și a legăturilor electrice de umiditate
Asigurare unei răciri corespunzătoare a celulelor solare
Protecția împotriva atingerii a elementelor componente conducătoare de electricitate
Posibilitatea manipulării și montării ușoare

Afișez 1–8 din 15 rezultate